به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فیروز ابراهیمی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از صنایعی که هم اکنون در خراسان رضوی فعالیت دارند به تدریج از ذائقه مردم خارج میشوند، اظهار کرد: اما سنگهای قیمتی یک زمینه جدید است که میتوان روی بازار آن هم در داخل و هم در خارج از کشور برنامهریزی کرد.
وی ادامه داد:همچنین سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال در این بخش نیاز به سرمایه زیادی نداشته و لذا میتواند به خوبی در وضعیت کنونی اقتصاد پاسخدهی مناسبی داشته باشد.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: همچنین این دسته از محصولات به ویژه اگر منطبق با نیازهای بازار جهانی ساخته شوند میتوانند ارزآوری بسیار مناسبی داشته باشند.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: البته باید در نظر داشت که مشکلات نظام مالی کشور برای این دسته از فعالیتها باید برطرف شود به عنوان مثال مالیات بر ارزش افزوده با احتساب 9 درصد برای این دسته از کالاها که قیمت بالایی دارند ممکن است چالش ایجاد کرده و حتی از ادامه فعالیت آنها پیشگیری کند.
وی سنگهای قیمتی را یکی از اولویتهای خراسان رضوی دانست و ادامه داد: مطرح شدن مشهد مقدس به عنوان یکی از شهر گوهرسنگهای قیمتی این ظرفیت را دوچندان کرده به گونهای که میتوان روی آن برای مطرح شدن برندهایی که ساخته میشوند حساب کرد.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به میزان بالای بیکاری در خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: صنایعی مانند فرآوری سنگهای قیمیتی به علت اینکه به نوعی جز صنایع دستی به حساب میآیند توان اشتغالزایی بالایی دارند و میتوان با استفاده از ظرفیت آنها از مشکل بیکاری در استان کاست.
ابراهیمی تصریح کرد: باید دقت داشت که ادامه تولید به روشهای قدیمی و یا با طرحها و نقشهایی که در آنها نوآوری وجود ندارد نمیتوان بازار این محصولات را به دست آورد زیرا هم اکنون شرکتهای خارجی زیادی در این حوزه ورود پیدا کرده و به صورت تخصصی این رشته را دنبال میکنند.
انتهای پیام/